Porodične čarolije na festivalu PozitivNi – Uradi sam

Početak juna, već po tradiciji, protiče u znaku sjajnog uličnog festivala PozitivNI. Ljudi iz organizacije ovogodišnje manifestacije, potrudili su se ove godine da zabava traje duže. Svaki od 4 dana bio je tematski opredeljen. Dan kada smo i mi uzeli učešće u ovom festivalu je bio 2. jun sa temom KreativNi. Te divne sunčane subote, družili smo se sa dečicom u parku Čair.

Uradi sam – kućne čarolije

Kako je čitav taj dan bio posvećen najmlađima, a mi smo Udruženje proisteklo iz velike zajednice majki, odlučili smo da se prezentujemo kreativnim radionicama pod zajedničkim nazivom: „Uradi sam – kućne čarolije“. Pokazali smo deci i roditeljima kako mogu da brzo naprave nešto zabavno.

Pozitivno i povezujuće roditeljstvo

Verujemo da vam se dešavalo da imate posla preko glave, a deca, naravno, traže vašu pažnju. Kako biste ih animirali u najkraćem roku i sebi obezbedili prostor za rad, osmislili smo za vas par zanimljivih aktivnosti. Osnovni cilj je se jedne strane izbeći televizor, telefon i tehnologiju generalno, dok je sa druge strane važno da sredstva, odnosno materijale imate u kući i da oni nisu štetni po zdravlje dece. Tako smo napravili fantastične igračke od cevčica za sokiće, konca, tanjirića, pirinča, prehrambenih boja, koristili smo sirće i sodu bikarbonu… zar nemate većinu ovog u kući u svakom momentu?

Zabava za celu porodicu i sve generacije

Ako ste propustili neku od naših radionica, budite sigurni da ćemo ih ponoviti, jer smo i sami bili iznenađeni odzivom i pozitivnim reakcijama na koje smo naišli. Najlepše od svega bilo je što su se zajedno zabavljali devojčice i dečaci svih uzrasta, bake, deke, mame, tate, tetke… Dve sestrice napravile su ogrlicu i lančić svojoj mami koja je bezbrižno sedela na obližnjoj klupici posmatrajući kako se devojčice zabavljaju. Ponosni tata fotografisao je svog sina koji je od bojenog pirinča pravio zastavu Nigerije. Mladi par napravio je šareno srce. Dve drugarice napravile su fantastičan ukras za prozor od listića i cvetova, tanjirića i selotejpa. No, da ne prepričavamo sve detalje, puni utisaka koje još uvek sabiramo, obećavamo vam mnogo više ovakve zabave. Do tad, bacite pogled na fotografije, reći će sigurno više nego što bismo mi rečima mogli ☺