Ukrasi od štapica

Oko Nove godine sve je uvek nekako užurbano. Mi u našoj kući želimo da “usporimo” dane u Decembru. Tako smo rešili da nam svaki dan u Decembru bude magičan. Evo kako su ukrasi od štapića učinili jedan naš dan magičnom. Tačnije nekih sat vremena magije…

Materijali

Da bi se napravili ovi ukrasi potrebni su vam stapići od sladoleda ili ih možete kupiti u nekoj knjižari. Takođe potrebne su vam i boje mogu tempere a mogu i akrilne. Osim toga potrebne su vam i perlice, trakice, šljokice za ukrašavanje. I malo lepka drvofiks ili oho a može i onaj pištolj za lepljenje, mada je deci praktičnije i bezbednije bez poštolja.

Zabava počinje

Ono što je stvarno divno sa ovakvim stvarima je što može da se uključi cela porodica i da se svi zajedno zabavite. Nama je bilo baš zabavno, čak smo se toliko zabavljali da smo zaboravili da fotkamo proces rada pa imamo samo fotografije finalnog proizvoda.

Dakle štapiće možete dati deci da boje dan ranije da se lepo osuše, ima i boje nih ali oni nisu praktični jer ima samo nekoliko boja pa tako nećete moći da napravite sneška ili irvasa.

Da biste napravili jelku samo spojite štapiće u trougao i zalepite krajeve. Zatim odsecite od jednog štapića deo za stablo i zalepite na sredinu jednog kraka trougla. E onda pustite decu. Ponudite im konfete, šljokice, perle i trakice za ukrašavanje… Dajte im lepak i samo posmatrate kakvu će magiju stvoriti. I ta-da ukrasi su gotovi.

 

 

Voli vas tim Porodične filharmonije