Veliko finale u odbojci

Svetosavski turnir i Porodična filharmonija

Svetosavski turnir u odbojci je tradicionalno takmičenje niških osnovnih i srednjih škola. Ove godine održao se po 24. put, a naše Udruženje se, kao i prošle godine (dok još uvek formalno nismo ni bili Udruženje 😀 ), aktivno uključilo u ovaj turnir.

Naime, prošle godine smo za vreme trajanja finalnog turnira u Hali „Čair“ prikupljali sredstva za dvoje mališana iz ugroženih porodica. Prikupljena je određena suma novca, dosta odeće, knjiga i pribora.

Ove godine, kontaktirali smo Specijalnu školu sa domom učenika „Bubanj“. Direktorka Snežana se rado odazvala pozivu i pre nego što je sama akcija sprovedena, već smo mogli da naslutimo da će biti uspešna.

Umetnošću do pobede

Tokom trajanja turnira učenici su organizatorima turnira slali svoje radove. Animirali smo i učenike iz škola učesnica, ali i škola koje ove godine nisu imale prijavljenu ekipu. Pored toga, Udruženje umetnika „LUNA“ odazvalo se našem pozivu, te su nam i oni dostavili jedan kaligrafski rad i jednu umetničku sliku. Odazvali su se i studenti Fakulteta umetnosti i Filozofskog fakulteta. Oni su nam poslali nekoliko grafika i kolaža. Svi ovi radovi prodavani su tokom humanitarne prodajne izložbe na samom ulazu u Halu. Pored toga, tu su bili izloženi i radovi učenika Specijalne škole.

Revijalna utakmica – „svi smo jednaki!„

Međutim, ono što je najvažnije za nas bila je radost učenika Specijalne škole. Oni su, nakon odigrane revijalne utakmice sa ekipom Svetosavkog turnira, dobili poklon pakete kompanije „Yumis“, kao i 5 odbojkaških lopti. Lopte su im uručili odbojkaši OK „Niš“ i Odbojkaški savez Nišavskog okruga.

Radost za najmlađe

Tokom revijalnog dela, na našu inicijativu, organizatori su priredili i program za najmlađu publiku. Mališani su se opobali u servisu, kao početnom odbojkaškom elementu, a za sve to su i oni dobili paketiće.

Sport ne pravi razliku!

Prelepo druženje u hali i pravi praznik odbojke, zaokružen je dodelom medalja, pehara i nagrada najboljim igračima.

Da je malo truda potrebno za veliku radost dokazali smo i ovog puta. Pored sveopšteg pozitivnog utiska, nasmejanih lica i zadovoljnih učesnika, poslata je važna poruka: sport ne pravi razliku. Poruka inkluzije ostaće urezana u ovaj 24. turnir, kao temelj na kome će se svaki naredni turnir graditi.

Ukoliko zelite da pročitate o ostalim našim akcijama kliknite ovde